L-PRF

L-PRF en biologische implanten!

L-PRF (Leucocyte-Platelet Rich Fibrin) en biologische implantaten zijn een unieke combinatie! Op 100% natuurlijke wijze verbetert hiermee het genezingsproces en het herstel van het kaakbot. Uw eigen bloed, zonder enige verdere toevoeging, is de basis voor het genereren van membranen, propjes en gel. Dus allemaal producten op basis van lichaamseigen groeifactoren. Er zijn enkele tubes bloed nodig, die vervolgens zonder toevoeging van andere stoffen verwerkt worden. De techniek ontstond voorheen bij de behandeling van brand-en doorligwonden. Dankzij verdere ontwikkeling in de tandheelkunde hebben we een biologische hulpmiddel om patiënten met meer zekerheid en succes te behandelen (zie website Mondcentrum Eyckholt).
Materiaal voor L-PRF en biologische implantaten

Techniek

Ten eerste nemen we op een rustige plek enkele tubes bloed van u af: meestal 3 tot 6 tubes. Deze hoeveelheid komt overeen met maar 1 theekopje. We nemen een aantal groene tubes (voor aanmaken gel) en een aantal rode tubes (voor aanmaken membranen) af. De tubes gaan veilig naar de centrifuge waar ze vervolgens een aantal minuten tegen hoge snelheid ronddraaien (10 tot 12 minuten). 
Het uiteindelijk materiaal bestaat daarna uit een fibrine netwerk met een hoge concentratie geactiveerde bloedplaatjes en witte bloedcellen. De geactiveerde bloedplaatjes bevatten hoge concentraties lichaamseigen groeifactoren. De hoge concentratie witte bloedcellen helpt tegelijkertijd bij het voorkomen van ontstekingen. Alle deze producten versnellen verder de genezing en daardoor het uiteindelijke herstel.

Venapunctie en biologische implantaten

Gebruik

De gel uit de groene tubes gebruiken we uiteindelijk voor 3 toepassingen: ten eerst om te vermengen met kustbot (zo ontstaat “sticky” bot vol groeifactoren en makkelijk aan te brengen); ten tweede als voorbehandeling van implantaten (“soppen” in groeifactoren) of ten derde om na de ingreep rondom de operatieregio te injecteren (voor een snellere genezing dus). Het materiaal uit de rode tubes daarintegen, lijkt op een slakje. Dit wordt daarom in een speciale houder bewerkt met druk, waardoor uiteindelijk een membraan of “lapje” ontstaat dat we gebruiken om: ten eerste over het (kunst-) bot te leggen; ten tweede om het implantaat mee “in te wikkelen” of ten derde ter afsluiting van de wonde zodat een betere genezing volgt.

LPRF centrifuge en biologische implantaten
L-PRF en biologische implantaten
Biologische implantaten enL-PRF slak

Voordelen

Gebruik van L-PRF en biologische implantaten, heeft dus enkel voordelen:
 – 100% lichaamseigen materiaal (geen vreemdlichaamreacties)
 – Snelle methode: al na 15 minuten inzetbaar
 – Volledig biologisch en biocompatibel
 – Wetenschappelijk bewezen betere genezing van harde en ook van zachte weefsels
 – Bewezen verbeterde intergratie van keramische implantaten