WIE

Wie plaatst de zirconia implantaten?

Prof. Dr. Curd Bollen

Prof. Dr. Curd Bollen plaatst al meer dan 10 jaar zirconia implantaten. Daarmee is hij zo een erkende autoriteit. Hij is dit niet alleen in Nederland, maar dus ook in heel Europa. Daarenboven gelooft hij verder 100% in de meerwaarde van metaal-vrije implantaten.

Curd B

Opleiding

Curd Bollen genoot zijn opleiding aan de Universiteit Leuven (België). In juni 1992 studeerde hij reeds af als tandarts (DDS). In september 1992 al startte hij zijn promotieonderzoek. Tevens begon zijn opleiding tot specialist in de parodontologie. Reeds in 1996 promoveerde hij, als jongste tandarts ooit in Leuven, tot doctor (PhD). Een jaar later al behaalde hij zijn master in de parodontologie (MSc). Deze opleiding is daarenboven Europees erkend. Parodontologie is overigens een wettelijk erkend specialisme in België.
In 2016 behaalde hij verder een Post-Graduate Certifiate (PGCert) in de restauratieve tandheelkunde (MClinDent). Deze studie voltooide hij daartoe aan de university of the Pacific (Stockton, VS). 
In 2023 verkreeg prof. Bollen het Post-Graduate Certificate (PGCert) in Health & Welnness aan de prestigieuze Harvard University (Cambridge, US).

KU Leuven

Academische carrière

Curd Bollen is Visiting Professor periodontology & implant dentistry aan het College of Medicine & Dentistry in Birmingham (UK). Dit college maakt deel uit van de University of Ulster (Belfast, Noord-Ierland).

Sinds 2023 is Bollen eveneens benoemd als professor op de afdeling Stomatology & Maxillofacial Surgery aan de Yerevan State Medical University in Yerevan, Armenië. Professor Bollen reist 4x per jaar af naar Armenië om les te geven in de tandheelkundige implantologie.

Yerevan university

Publicaties

Prof. Dr. Bollen publiceerde tijdens zijn carrière al meer dan 65 wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften. Verder publiceerde hij ook meer dan 25 artikels in nationale tijdschriften. Ook is hij daarnaast verder auteur van verschillende hoofdstukken in boeken. Zijn recente publicaties zijn intussen dus volledig gericht op zirconia implantaten.

Artikel 1: zirconia implantaten
Artikel 2: zirconia implantaten
Artikel 3: zirconia implantaten

Lezingen

C. Bollen geeft daarnaast ook regelmatig lezingen in binnen-zowel als buitenland. Hij was dan ook reeds te gast in: Jordanië, Israël, Hongarije, Frankrijk en Duitsland. Verder sprak hij ook al in Italië, Spanje, Oekraïne, Tsjechië, Zwitserland, Slovenië, US en UK. De onderwerpen van zijn lezingen zijn: zirconia implantaten en korte implantaten. Tenslotte spreekt hij dus ook over halitosis (mondgeur) en tenslotte groeifactoren.

Lezing prof. Bollen over zirconia implantaten

Editor-in-chief

Enerzijds is prof. Bollen editor-in-chief van 3 belangrijke wetenschappelijke tijdschriften: het Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy , Journal of Dental Reports en Journal of Clinical Practice and Medical Case Report. Anderzijds is hij dus ook nog editor van een 10-tal andere wetenschappelijke tijdschriften. 

Journal of DH, OD & T
Journal of Dental Reports

Industrie

Professor Bollen is verder ook Key Opinion Leader voor enkele grote implantologie bedrijven, zoals Z-Systems, Neoddent en Bio3.

Z
Neodent