WIE

Wie plaatst de zirconia implantaten?

Prof. Dr. Curd Bollen

Prof. Dr. Curd Bollen plaatst al meer dan 10 jaar zirconia implantaten. Daarmee is hij zo een erkende autoriteit. Hij is dit niet alleen in Nederland, maar dus ook in heel Europa. Daarenboven gelooft hij verder 100% in de meerwaarde van metaal-vrije implantaten.

Curd B

Opleiding

Curd Bollen genoot zijn opleiding aan de Universiteit Leuven (België). In juni 1992 studeerde hij reeds af als tandarts (DDS). In september 1992 al startte hij zijn promotieonderzoek. Tevens begon zijn opleiding tot specialist in de parodontologie. Reeds in 1996 promoveerde hij, als jongste tandarts ooit in Leuven, tot doctor (PhD). Een jaar later al behaalde hij zijn master in de parodontonlogie (MS). Deze opleiding is daarenboven Europees erkend. Parodontologie is overigens een wettelijk erkend specialisme in België. In 2016 ten slotte, behaalde hij verder een master in clinical dentistry in de restauratieve tandheelkunde (MClinDent). Deze studie voltooide hij daartoe aan de university of the Pacific (Stockton, VS).

KU Leuven

Academische carrière

Curd Bollen is Visiting Professor periodontology & implant dentistry aan het College of Medicine & Dentistry in Birmingham (UK). Dit college maakt deel uit van de University of Ulster (Belfast, Noord-Ierland).

Publicaties

Prof. Dr. Bollen publiceerde tijdens zijn carrière al meer dan 45 wetenschappelijke artikelen in internationale tijdschriften. Verder publiceerde hij ook meer dan 25 artikels in nationale tijdschriften. Ook is hij daarnaast verder auteur van verschillende hoofdstukken in boeken. Zijn recente publicaties zijn intussen dus volledig gericht op zirconia implantaten.

Artikel 1: zirconia implantaten
Artikel 2: zirconia implantaten
Artikel 3: zirconia implantaten

Lezingen

C. Bollen geeft daarnaast ook regelmatig lezingen in binnen-zowel als buitenland. Hij was dan ook reeds te gast in: Jordanië, Israël, Hongarije, Frankrijk en Duitsland. Verder sprak hij ook al in Italië, Spanje, Oekraïne, Tsjechië, Zwitserland, Slovenië, US en UK. De onderwerpen van zijn lezingen zijn: zirconia implantaten en korte implantaten. Tenslotte spreekt hij dus ook over halitosis (mondgeur) en tenslotte groeifactoren.

Lezing prof. Bollen over zirconia implantaten

Editor-in-chief

Enerzijds is prof. Bollen editor-in-chief van 2 belangrijke wetenschappelijke tijdschriften: het Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy en het Journal of Dental Reports. Anderzijds is hij dus ook nog editor van een 10-tal andere wetenschappelijke tijdschriften. 

Journal of DH, OD & T
Journal of Dental Reports

Tipton Training Manchester

Prof. Curd Bollen is ook senior lecturer voor het grootste private tandheelkundige traininginstituut in het Verenigd Koningkrijk: Paul Tipton Training.

Momenteel werkt hij 2 dagen per maand op het hoofdkantoor van PTT in Manchester. Daar geeft hij training implantologie aan jonge tandartsen.

Curd en Paul
Students

Industrie

Buiten zijn academische en klinische activiteiten, geeft prof. Curd ook nog zeer vaak lezingen voor de industrie. Hij is spreker en Key Opinion Leader (KOL) voor Z-Systems en NeoDent.

Z
Neodent