cases metaalvrije implantaten

1. Metaalvrij implantaat in het bovenfront

Dit is een vrouwelijke patiënte van 28 jaar, één van de eerste cases die we ooit met metaalvrije implantaten behandelden. De patiënte miste al 2 jaar element nummer 12 als gevolg van een mislukte wortelkanaalbehandeling. Na de verwijdering van de tand en de daaropvolgende 4 maanden genezing overeenkomstig ons protocol, is een keramisch implantaat ingebracht i.c.m. LPRF. Bevestiging van de kroon kon 4 maanden later plaatsvinden. In vergelijking met titanium implantaten, is er hier geen metaalkleurige doorschemering. De patiënte was dan ook bijzonder tevreden met het eindresultaat.

Verloren 12 case 1a: metaalvrije implantaten
Implantaat op 12: implantaten 1b
Kroon op 12: case 1c metaalvrije implantaten

2. Metaalvrij implantaat op positie 35

Een 46-jarige dame miste een kleine kies in de onderkaak na een vroegere ortho-behandeling. Na jaren wachten kiest de dame voor een oplossing door middel van een keramisch implantaat i.c.m. LPRF. Na 2 maanden volgde de plaatsing van de kroon. Daardoor is de beet weer compleet en vooral ook esthetisch hersteld. De patiënt vond vooral het extra kauwvermogen een meerwaarde.

Implantaat op 35 cases 2a: metaalvrije implantaten
Kroon op 35: case 2b met metaalvrije implantaten

3. Metaalvrij implantaat in de bovenkaak

Een man van 55 is element 24 al jaren kwijt, desalniettemin heeft hij geen klachten. Op aandringen van zijn partner wil hij nu toch een definitieve oplossing. Hij kiest daarvoor een keramisch implantaat. Plaatsing van het implantaat gebeurt na grondig vooronderzoek (o.a. met Cone Beam CT) evenzeer i.c.m. LPRF. Na 4 maanden volgt de porseleinen restauratie. Niet alleen de partner is tevreden, maar ook de patiënt is blij met het resultaat.

Implantaat op 24 cases: case 3a met metaalvrije implantaten
Kroon op 24: case 3b metaalvrije implantaten

4. Twee metaalvrije implantaten in het bovenfront

Deze 39-jarige vrouw verloor haar 2 snijtanden (elementen 11 en 12) ten gevolge van een slechte wortelkanaal-behandeling. Beide elementen vervingen we door zirconia implantaten i.c.m. LPRF. Na 4 maanden zijn daarna de 2 porseleinen kronen aangebracht op deze implantaten. Aan de ene kant een mooi resultaat, aan de andere kant ook een veel gezondere oplossing. Dit is één van de vele cases met een bijzonder mooi eindresultaat.

Verloren elementen 4a: mwitte implantaten
Verwijderde elementen: case 4b met metaalvrije implantaten
4c: zirconia implantaten met kronen
Eind-rx: case 4d met metaalvrije implantaten