Dr. Curd M.L. Bollen

Dr. Curd Bollen

Dr. Curd Bollen werkt al ruim 10 jaar met keramische implantaten. Hij gebruikt nu vooral nog keramische implantaten van de Zwitserse topfirma NobelBiocare®. Dr. Bollen heeft in zijn carrière al 10.000 implantaten geplaatst, waarvan al ongeveer 750 keramische implantaten.

Zijn opleiding genoot hij aan de Universiteit Hasselt (B) en de Katholieke Universiteit te Leuven (B). Daarna volgde hij een opleiding aan de University of the Pacific (Stockton, VS).

Naast tandarts (1992), is hij parodontoloog en implantoloog  (MSc, 1997) en sinds kort ook Clinical Master in esthetische en restauratieve tandheelkunde (MClinDent, 2016). Verder promoveerde hij in de Medische Wetenschappen (PhD, 1996) met een onderzoek rond oppervlakte ruwheid van (keramische) implantaat-structuren en de volledige mond desinfectie.

Sinds 2018 is hij lid van de scientific board van de ESCI, de European Society for Ceramic Implantology (www.esci-online.com).

Daarnaast is hij ook nog Ceramic Implant Expert voor de FOR: Foundation for Oral Rehabilitation (www.for.org).

Hij publiceert regelmatig artikels in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften en hij is al enkele jaren editor-in-chief van het “Journal of Dental Health, Oral Disorders & Therapy”. Momenteel doet hij onderzoek rond keramische implantaten voor de firma NobelBiocare®.

Dr. Bollen lezing

Dr. Bollen is een veelgevraagd spreker op internationale congressen rond ceramische implantaten. Zo sprak/spreekt hij in 2018-2019 o.a. in Spanje (Valencia), Duitsland (Kempten en Fürth), Macedonië (Skopjé) en Iran (Teheran).

JDHODT